Blyneliams su kondensuotu pienu ir riešutais reikės:
Blynelių tešlai:
- 270 ml pieno
- 130 g miltų
- 1 kiaušinio
- žiupsnelio druskos
Blynelių įdarui:
- 200 g varškės
- 3-4 bananų
- 1 valg. š. vanilinio cukraus
- cinamono pagal skonį
Blynelių užpilui:
- 2 kiaušinių
- 200 g saldaus kondensuoto pieno
- saujos riešutų (migdolų, lazdyno riešutų)
Gaminame. Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais
Blynelių tešlai: kiaušinis išplakamas su žiupsneliu druskos. Supilamas pienas, lengvai išplakama ir pamažu supilama į persijotus miltus. Tešla išmaišoma iki vientisos masės ir paliekama, kad tešla išbrinktų.Blynelių įdarui: varškė, bananai, vanilinis cukrus, cinamonas sudedami į dubenį ir ištrinami blenderiu iki vientisos masės.
Blynelių tešla plonu sluoksniu pilama į įkaitintą keptuvę ir tolygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Taip iškepami visi blyneliai. Ant iškepusių blynelių užtepamas įdaras ir suvyniojama.
Blynelių užpilui: kiaušiniai išplakami su kondensuotu pienu. Riešutai susmulkinami.
Susukti blyneliai sudedami į sviestu išteptą stiklinį kepimo indą, užpilami paruoštu užpilu ir pabarstomi susmulkintais riešutais.