Žemaičių blynai

zemaiciu blynai Žemaičių blynų receptui reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 7 valg. šaukštų miltų
  • 1 valg. šaukšto bulvių krakmolo
  • aliejaus, druskos

Žemaičių blynų įdarui:

  • 300 g virtos mėsos
  • 1 svogūno
  • 1 valg. šaukšto sviesto
  • druskos, pipirų

Gaminame. Žemaičių blynai

Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, 5 šaukštus miltų, druskos ir išminkome.zemaiciu blynai 1
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Virtą mėsą žemaičių blynams sumalame, sudedame pakepintus svogūnus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.zemaiciu blynai 2
Iš bulvių tešlos darome paplotėlius, įdedame mėsos įdaro ir formuojame ovalius žemaičių blynus.zemaiciu blynai 3
Žemaičių blynai apvoliojami likusiuose miltuosezemaiciu blynai 4 ir kepami aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrunda. Žemaičių blynai valgomi su grietine. Labai skanu su džiovintų grybų padažu. Gero apetito.

Komentarai [0]

Pasidalinkite mintimis, pageidavimais, palikite savo komentarą.
  1. Saugos kodas
I.Džiugienės privati klinika
VŠĮ Mažeikių pirminės sveikatos priežiūros centras
Medikvita, UAB