Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais

uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu Blyneliams su kondensuotu pienu ir riešutais reikės:
Blynelių tešlai:

  • 270 ml pieno
  • 130 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • žiupsnelio druskos

Blynelių įdarui:

  • 200 g varškės
  • 3-4 bananų
  • 1 valg. š. vanilinio cukraus
  • cinamono pagal skonį

Blynelių užpilui:

  • 2 kiaušinių
  • 200 g saldaus kondensuoto pieno
  • saujos riešutų (migdolų, lazdyno riešutų)

Gaminame. Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais

Blynelių tešlai: kiaušinis išplakamas su žiupsneliu druskos. Supilamas pienas, lengvai išplakama ir pamažu supilama į persijotus miltus. Tešla išmaišoma iki vientisos masės ir paliekama, kad tešla išbrinktų.

Blynelių įdarui: varškė, bananai, vanilinis cukrus, cinamonas sudedami į dubenį ir ištrinami blenderiu iki vientisos masės.

Blynelių tešla plonu sluoksniu pilama į įkaitintą keptuvę ir tolygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta. Taip iškepami visi blyneliai. Ant iškepusių blynelių užtepamas įdaras ir suvyniojama.

Blynelių užpilui: kiaušiniai išplakami su kondensuotu pienu. Riešutai susmulkinami.
Susukti blyneliai sudedami į sviestu išteptą stiklinį kepimo indą, užpilami paruoštu užpilu ir pabarstomi susmulkintais riešutais.uzkepti blyneliai su kondensuotu pienu 2

Dedama į įkaitintą orkaitę ir užkepama 200 laipsnių tempetarūroje apie 10-15 min. Užkepti blyneliai su kondensuotu pienu ir riešutais patiekiami su mėgstama uogiene. Skanaus.

Komentarai [0]

Pasidalinkite mintimis, pageidavimais, palikite savo komentarą.
  1. Saugos kodas
VŠĮ Mažeikių pirminės sveikatos priežiūros centras
I.Džiugienės privati klinika
Medikvita, UAB