Varškės tortas

varskes tortas Mums reikės:
Tešlai:

  • 200 g sausainių
  • 70 g sviesto
  • 60 g graikinių riešutų branduolių
  • 6 g cinamono

Kremui:

  • 500 g riebios varškės
  • 450 g grietinės
  • 4 kiaušinių
  • 250 g cukraus
  • 2 žaliųjų citrinų
  • 1 arb. šaukštelio vanilės

Gaminame. Varškės tortas

Sausainius, riešutus sutriname su blenderiu. Įberiame cinamoną ir išmaišome. Į gautą masę supilame išlydytą sviestą ir gerai išmaišome. Į apvalią 20-22 cm skersmens kepimo formą su aukštais nuimamais kraštais sudedame paruoštą tešlą ir paskleidžiame ją ant formos dugno ir kraštų. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 10 min. Iškepusią, atvėsiname, bet iš kepimo formos neišimame.varskes tortas 1
Nuo citrinų nutarkuojame žievelę, išspaudžiame citrinų sultis. Į varškę supilame cukrų, įmušame kiaušinius ir gerai ištriname. Supilame citrinų sultis, grietinę, suberiame nutarkuotas citrinos žieveles, vanilę ir labai gerai išplakame.varskes tortas 2
Varškės masę pilame ant iškepto torto pagrindo, šaukštu lengvai prispaudžiame prie kraštų ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusį varškės tortą paliekame formoje ir atvėsiname kambario temperatūroje. Aštriu plonu peiliu atsargiai apipjauname varškės torto kraštus ir dedame į šaldytuvą 6-8 val. Varškės tortas papuošiamas citrinų griežinėliais.varskes tortas 3
Skanaus.

Komentarai [0]

Pasidalinkite mintimis, pageidavimais, palikite savo komentarą.
  1. Saugos kodas
Medikvita, UAB
I.Džiugienės privati klinika
VŠĮ Mažeikių pirminės sveikatos priežiūros centras