Varškėtukų receptui reikės:
Varškėtukų tešlai:
- 500 g varškės
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės miltų
- 1 valg. šaukšto krakmolo
- 1 valg. šaukšto cukraus
- druskos
Varškėtukų padažui:
- 70 g sviesto
- 3-4 valg. šaukštų grietinės
Gaminame. Virti varškėtukai
Kiaušinius varškėtukams ištriname su druska ir cukrumi. Sudedame varškę, miltus, krakmolą ir užminkome varškėtukų tešlą.
Kol varškėtukai verda paruošiame padažą. Sviestą ištirpiname, įdedame grietinės ir gerai išmaišome.
Išvirti varškėtukai išgriebiami, sudedami į lėkštes ir užpilami sviesto-grietinės padažu. Virti varškėtukai puikus patiekalas pusryčiams. Skanaus.