Varškėtukai

varsketukai Varškėtukų receptui reikės:
Varškėtukų tešlai:

  • 500 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 valg. šaukšto krakmolo
  • 1 valg. šaukšto cukraus
  • druskos

Varškėtukų padažui:

  • 70 g sviesto
  • 3-4 valg. šaukštų grietinės

Gaminame. Virti varškėtukai

Kiaušinius varškėtukams ištriname su druska ir cukrumi. Sudedame varškę, miltus, krakmolą ir užminkome varškėtukų tešlą.varsketukai 1

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš varškės masės padarome 1,5-2 cm storio volelius, truputį juos suplojame ir supjaustome norimo dydžio varškėtukus.varsketukai 2
Į puodą įpilamas vanduo, užvirinamas, įberiama druskos ir sudedami varškėtukai. Verdami varškėtukai 3-5 min.

Kol varškėtukai verda paruošiame padažą. Sviestą ištirpiname, įdedame grietinės ir gerai išmaišome.

Išvirti varškėtukai išgriebiami, sudedami į lėkštes ir užpilami sviesto-grietinės padažu. Virti varškėtukai puikus patiekalas pusryčiams. Skanaus.

Komentarai [0]

Pasidalinkite mintimis, pageidavimais, palikite savo komentarą.
  1. Saugos kodas
I.Džiugienės privati klinika
VŠĮ Mažeikių pirminės sveikatos priežiūros centras
Medikvita, UAB