Varškėtukų receptui reikės:
Varškėtukų tešlai:
- 500 g varškės
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės miltų
- 1 valg. šaukšto krakmolo
- 1 valg. šaukšto cukraus
- druskos
Varškėtukų padažui:
- 70 g sviesto
- 3-4 valg. šaukštų grietinės
Gaminame. Virti varškėtukai
Kiaušinius varškėtukams ištriname su druska ir cukrumi. Sudedame varškę, miltus, krakmolą ir užminkome varškėtukų tešlą.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš varškės masės padarome 1,5-2 cm storio volelius, truputį juos suplojame ir supjaustome norimo dydžio varškėtukus. Į puodą įpilamas vanduo, užvirinamas, įberiama druskos ir sudedami varškėtukai. Verdami varškėtukai 3-5 min.Kol varškėtukai verda paruošiame padažą. Sviestą ištirpiname, įdedame grietinės ir gerai išmaišome.
Išvirti varškėtukai išgriebiami, sudedami į lėkštes ir užpilami sviesto-grietinės padažu. Virti varškėtukai puikus patiekalas pusryčiams. Skanaus.