Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte

vistienos uzpiltine kiausinio lukste Vištienos užpiltinei reikės:

  • 10 kiaušinių
  • 300 g vištienos filė
  • 250-300 ml vištienos sultinio
  • 2-3 valg. š. želatinos
  • 2-3 valg. š. konservuotų žirnelių arba kukurūzų
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • druskos
  • žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų)

Gaminame. Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte

Želatina užpilama 100 ml šaltu virintu vandeniu ir paliekama 30-40 min., kad išbrinktų. Vištienos filė kartu su morka ir svogūnu išverdama pasūdytame vandenyje. Žali (nevirti) kiaušiniai nuplaunami, bukame kiaušinio gale padaroma skylutė (maždaug 1,5 - 2 cm skersmens), per kurią išpilamas kiaušinio turinys. Kiaušinių lukštai gerai išplaunami karštu vandeniu ir apverčiami.

Vištienos filė supjaustoma mažais kubeliais, virta morka - nedideliais griežinėliais arba kubeliais. Želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir pastoviai maišant supilama į vištienos sultinį. Jei reikia įberiama druskos. Į kiaušinių lukštų dugną įdedamas petražolės lapelis, morkos griežinėlis, suberiami vištienos kubeliai, žirneliai, žalumynai, taip užpildoma didesnė pusė kiaušinio lukšto. Į visus užpildytus kiaušinių lukštus atsargiai supilamas vištienos sultinys su želatina. Dedama į šaldytuvą ir paliekama sustingti.

Vištienos užpiltinei pilnai sustingus, kiaušinių lukštai atsargiai nulupami. Vištienos užpiltinė kiaušinio lukšte yra patiekiama kaip šaltas užkandis, kuris puikiai papuošia vaišių stalą. Skanaus.

Komentarai [0]

Pasidalinkite mintimis, pageidavimais, palikite savo komentarą.
  1. Saugos kodas
I.Džiugienės privati klinika
Medikvita, UAB
VŠĮ Mažeikių pirminės sveikatos priežiūros centras