Žemaičių blynų receptui reikės:
- 1 kg bulvių
- 1 kiaušinio
- 7 valg. šaukštų miltų
- 1 valg. šaukšto bulvių krakmolo
- aliejaus, druskos
Žemaičių blynų įdarui:
- 300 g virtos mėsos
- 1 svogūno
- 1 valg. šaukšto sviesto
- druskos, pipirų
Gaminame. Žemaičių blynai
Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, 5 šaukštus miltų, druskos ir išminkome.
Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Virtą mėsą žemaičių blynams sumalame, sudedame pakepintus svogūnus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.
Iš bulvių tešlos darome paplotėlius, įdedame mėsos įdaro ir formuojame ovalius žemaičių blynus.
Žemaičių blynai apvoliojami likusiuose miltuose
ir kepami aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrunda. Žemaičių blynai valgomi su grietine. Labai skanu su džiovintų grybų padažu. Gero apetito.